Tips & adviezen

THE DO’S

• Handschoenen dragen bij het gebruik van schoonmaakmiddelen 

• Bij haakjes of hoekjes in de nagels, probeer deze weg te vijlen

• Bij lucht/lifting tussen de kunstnagel en natuurlijke nagel, contact opnemen

• 3 keer per dag de nagels en huid rondom verzorgen met olie en lotion

• Iedere dag de nagels schoonborstelen met zeep en water

• Werk met je vingertoppen en niet met je kunstnagels 

THE DON’TS

• Niet pulken aan de randjes van de nagels

• Niet de losse kunstnagels vastplakken met nagellijm of andere middelen

• Losse velletjes aan de nagelriemen niet eraf trekken

• Niet een blik openen met je nagels

• Niet een doos openen met de lengte van je nagels

• Niet tikken met je kunstnagels op de tafel

Nagel(riemen) verzorgen
De goede verzorging van de nagels en de nagelriemen zijn een essentieel onderdeel van alle nagelbehandelingen. Zon, koude wind, agressieve schoonmaakmiddelen of te heet je handen wassen, al deze dingen zorgen voor uitdroging. Hierdoor raakt onze nagel en huid haar natuurlijke olien kwijt, waardoor de nagels en nagelriemen zijn flexibiliteit verliezen. De nagelriemen zijn dan splijtbaar en komen randjes los. De nagels willen aan beide kanten naar binnen krullen en loskomen van de kunstnagel.

Vaak wordt er aan de losse randjes getrokken, waardoor ze kunnen ontsteken. Door dit te doen wordt ook snel het levendweefsel mee getrokken. Daardoor kan het soms ook gaan bloeden. Wanneer je dit doet in de zijwallen, heb je grotere kans op een paronychia ontsteking.

De nagels en nagelriemen moeten in goede conditie gehouden worden. En niet voor maar even. Door droogte blijft de nagelriem vast zitten op de nagelplaat en groeit het mee met de nagel. Dit is 1 van de belangrijkste reden om de nagelriemen iedere dag paar keer in te olien met nagelriemolie. Het houdt de natuurlijke- en kunstnagels soepel en flexibel. Ik kan jouw handen en nagels maar 1 uur verwennen. Dat is niet voldoende voor gezonde nagels en de houdbaarheid van je kunstproduct.

Lengte advies
De lengte van de nagels is bepalend door de natuurlijke nagel en het beroep wat je iedere dag uitoefent. Als het nagelbed erg kort/klein is, wordt er geen lange lengte geadviseerd. De meest gebruikelijke lengte is 25%-50% verlenging. De kunstnagel is hier dan ook in de juiste balans.

Gel is een flexibel en stevig product wat niet snel breekt of scheurt. Maar toch kan dit wel eens voorkomen bij hele lange nagels. Maxi lange nagels zijn nagels die langer dan 100% zijn. Natuurlijk hoeft dit niet altijd te gebeuren. De kans is hierbij wel groter dan bij kortere nagels.

Ook uw thuis bezigheden en beroep hebben invloed op uw kunstnagels of gelakte nagels. In de zorg mag er geen kunstnagels gedragen worden of soms alleen korte nagels zonder lengte en wel product. Als u de nagels vaker stoot tijdens uw dagelijkse bezigheden, zijn uw nagels te lang. En is de advies om deze iets korter te maken.

Verkleuring
Alle afweekbare producten zijn poreus. Deze producten hebben als het ware tunnels. Dit om het afweken mogelijk te kunnen maken. Zonder deze tunneltjes wordt het anders een vast product. Zoals gelnagels.
De tunnels kunt u natuurlijk niet zien met blote ogen, maar ze zijn er dus wel.

Zo kan alles wat vloeibaar is, zoals water, vloeibare make-up, kip marinade, shampoo en zelfs uw tanning spray het product binnen dringen en o.a. kleuring veroorzaken.
Een verzorgende olie gebruiken kan dit deels tegenhouden doordat het de tunnels opvult met olie. Maar hoe dan ook: indien u kunstnagels draagt zult u er rekening mee moeten houden dat uw nagels ten allen tijden poreus zijn en blijven.

Oliën is dus super essentieel en wel minstens 3x per dag. Voor degene die veel met handen in het water zitten en veel vloeibare chemische producten gebruiken. Is oliën super essentieel.

Handschoenen dragen bij het schoonmaken is nog een onwenbare situatie. Tip: olie eerst je nagels in en draag daarna je handschoenen.
• Hierdoor blijft je product op je nagels flexibel
• Hierdoor voorkom je bij lifting dat er langdurig water tussen je product en je natuurlijke nagel gaat zitten. Wat gaat broeienen en daardoor schimmels en infecties komen.
• Hierdoor voorkom je uitdroging van je natuurlijke nagel en/of je product op je nagels. Daardoor kunnen de nagels kromtrekken of splijten of afbreken…

Draag je niets op je nagels dan geldt ook hetzelfde natuurlijk: Dagelijks blijven oliën. De natuurlijke nagels doen het veel beter met olie. Ze blijven flexibel waardoor ze minder snel zullen afbrokkelen.

Héél veel ‘problemen’ kunnen echt worden opgelost met alleen maar héél veel olie en lotion. Ook de soort olie heeft heel veel invloed in de verzorging. Prime Nails verkoopt de wereld bekende Dadi Oil in verschillende hoeveelheden. Dit product is 96% organisch. Nagelriem olie heeft de juiste structuur om de ‘tunnels’ binnen te dringen en tevens je omringende huid te verzorgen. Dit product blijft niet liggen op je nagel of huid maar wordt meteen opgenomen in de nagel. In de salon wordt er enkel en alleen met hoogwaardige, kwaliteitsproducten gewerkt. Alle producten van Famous Names zijn verkrijgbaar in de groothandel en of in de salon.

Leuke nagel weetjes
– Nagels van mannen groeien sneller en dikker dan die van de vrouwen
– Onze pink nagels groeit het langzaamst
– Vingernagels groeien 2 keer sneller dan teennagels
– Tijdens de zwangerschap groeien de nagels sneller, dit komt hormonaal en meer bloed toevoer naar de matrix
– Hoe langer onze vingers zijn hoe sneller de nagels groeien en langer de nagelbed is
– In warme temperaturen groeien de nagels sneller dan in koude temperaturen, dit komt doordat we in de zomer periode dus de warme periode andere vitamines binnen krijgen en eten vaak ook anders
– Nagels van een nagelbijter groeit sneller dan iemand die geen nagels bijt
– De groei snelheid van de nagels voor een vrouw neemt af vanaf hun 20ste levensjaar en soms kan de structuur en oppervlakte veranderen