Hygiënisch werken

Hygiënisch werken is essentieel van belang in iedere  nagelstudio. Daarnaast werkt het prettiger en oogt het netjes en vertrouwd voor de klant. Hieronder leg ik uit hoe ik op het gebied van hygiëne/schoon werk.

In mijn salon werk ik met de hygiënische vijlensysteem van Staleks PRO. Dit zijn houten spatels of kunst-stoffen main bords waar ik de vijl strip op maat afscheur en op plak. Na gebruik gooi ik dezen weg en pak ik voor iedere klant een nieuwe. Ook de houten bokkenbootjes, table towle en andere wegwerpmateriaal die ik tijdens de behandeling gebruik gooi ik weg. Naast de vijl worden er ook andere nagel instrumenten gebruikt in de salon en dezen worden in de ultrasoon schoongemaakt en ontsmet in de Barbecide flacon.

Om zelf ook hygiënisch en veilig te werken, wordt er gebruik gemaakt van nitrile handschoenen, mondkapje en schort. Na iedere klant vervang ik de handschoenen, mondkapje en reinig ik opnieuw mijn werkplek en zitplaats van de klant. Einde van de dag wordt de nagelstudio gestofzuigd en stoffilter uitgeklopt. Wekelijks wordt er tweemaal gedweild. Alle materialen worden na de reiniging afgedroogd en opgeborgen in de juiste boxen.

Purextafel
Hygiënisch werken is niet alleen het reinigen van gebruikte materialen of schoon werken. Purex Tafel is dé beste nageltafel met dé beste afzuiging voor een stofvrije nagelstudio!

Purex nageltafel - nagelstudio in ASsen in kloosterveenIn deze professionele nagelstudio mag deze tafel absoluut niet ontbreken. Een goede afzuiging is essentieel van belang voor hygiëne en veiligheid. Zowel voor jou als voor mij. Dus tijdens jouw bezoek in de salon kun je rustig genieten van jouw kopje koffie/thee met wat lekkers.

De tafel heeft vier afzuig-plekken, waardoor de fijne stofdeeltjes door de lamp wordt weggezogen en de zware stofdeeltjes in de tafel wordt afgezogen. Ook de sterke acryl-geuren of andere chemische geuren zullen niet worden geroken.